Story

De City Scarf is een concept van beeldend kunstenaar Mirjam Hagoort en stedenbouwkundige Marjolein Peters. Het werk van Hagoort heeft een sterk grafisch karakter. In haar schilderijen, tekeningen en collages speelt de stad in al haar verschijningsvormen een belangrijke rol.

Marjolein Peters werkte jarenlang voor de Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam voordat zij in 2006 haar eigen Studio Scale oprichtte.

Hagoort en Peters deelden enige tijd een werkruimte, waardoor zij met elkaars werk in contact kwamen en een gedeelde interesse ontdekten in de grafische schoonheid van plattegronden en stadskaarten. ‘Je zou er mooie sjaals van kunnen maken’, was het vonkje dat het vuur deed ontbranden voor het opzetten van Barentz Urban Fabrics, producent van de City Scarfs.

De grafische schoonheid van stadskaarten vormden het uitgangspunt voor de City Scarfs, maar de sjaals met pins staan ook voor het web van verbindingen dat de stad haar bewoners biedt.

In haar atelier middenin de bruisende binnenstad van Amsterdam zoekt Mirjam Hagoort naar de juiste vorm om dat stedelijke netwerk in beeld te brengen. En natuurlijk zijn de sjaals voor de kunstenares een manier om zelf in contact te komen met een breder publiek. Elke draagster van een City Scarf heeft dus een bijzonder kunstwerkje om haar hals. Zoekt u een bijzonder relatiegeschenk? Dan behoort een customized City Scarf in beperkte oplage en toegespitst op een specifiek gebied of bedrijf ook tot de mogelijkheden.